Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

 Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-5 Ani)-Click Aici

Dezvoltarea sanatoasa a celui mic poate fi ajutata de parinti prin intermediul jocului si a celor mai potrivite jucarii.

Parintii stiu ca micutul lor invata prin intermediul jocului si al jucariilor, care sunt o parte importanta din dezvoltarea lor.

Este important sa stii ca exista anumite jocuri care il pot ajuta pe micutul tau sa vorbeasca mai bine si sa invete mai usor cuvinte noi. In fapt, micutul ar trebui sa aiba un vocabular dezvoltat pana la implinirea varstei prescolare si este rolul tau sa il ajuti sa isi dezvolte acest vocabular.

Multi parinti fac greseala de a se concentra doar pe a ii invata pe micuti anumite cuvinte. Mai mult decat atat, micutul trebuie sa invete sa poarte o conversatie si sa vorbeasca coerent.

Poti exersa cu micutul tau pentru a il ajuta sa isi dezvolte vocabularul, dar si sa vorbeasca corect. Tine minte ca jocurile si jucariile amuzante il vor ajuta pe micut sa invete fara a realiza, prin joaca.

1. Jucariile

Desigur, exista o serie de jucarii pe care micutul le va adora si care cu siguranta il vor ajuta pe cel mic sa invete mai multe cuvinte sau sa isi dezvolte vocabularul.

Talking Tom il va amuza pe micut de fiecare data. Desigur, cel mic va fi stimulat sa vorbeasca cu jucaria sa dragalasa.

Talking Tom vorbeste, repeta ce aude si chiar reactioneaza la atingeri. In consecinta, o astfel de jucarie inteligenta il va stimula pe cel mic sa vorbeasca pentru a isi auzi motanelul de jucarie repetand ceea ce el spune.

2. Jocuri

Nu doar jucariile au un rol important in a il ajuta pe cel mic sa vorbeasca corect, ci si jocurile simple. Ai gija sa il provoci pe micutul tau la discutii ori de cate ori ai ocazia.

Vorbeste cu cel mic de tot ceea ce se intampla in jurul vostru, de desenele la care se uita sau de personajele pe care le prefera. Incearca sa il implici pe cel mic in conversatii haioase si trezeste-i imaginatia. Pune-i mereu intrebari si incurajeaza-I sa iti povesteasca cat mai multe.

Copii adora sa vorbeasca despre lucruri hazlii, nu conteaza ca este vorba de un desen animat la care s-au uitat sau o intamplare petrecuta in parc. Spune-i celui mic sa iti povesteasca orice este interesant pentru el. Inventati o poveste impreuna si ajuta-l cu idei atunci cand se impotmoleste.

Este indicat ca cel mic sa se simta liber sa povesteasca orice vrea, nu conteaza unde ajunge cu imaginatia lui.

Un joc pe care il puteti juca impreuna presupune inregistrarea celui mic atunci cand spune o poveste. Micutii sunt foarte amuzati atunci cand isi aud vocea pe reportofon.

Puteti inventa o poveste care trebuie completata in fiecare zi pe inregistrare. Astfel, cel mic va fi stimulat sa participe la acest joc zilnic, fara a se plictisi.

Incearca sa vorbesti cu micutul tau despre orice si incurajeaza-l sa iti povesteasca tot. Doar prin exercitiu si conversatii, micutul va ajunge sa vorbeasca corect si sa aiba un vocabular bogat inaintea varstei prescolare.