Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Alegerea celor mai potrivite jucarii poate parea dificila pentru orice parinte, mai ales in primul an de viata al micutului.

De fapt, unul dintre cei mai importanti factori in alegerea unei jucarii este varsta copilului. In primul an de viata cele mai potrivite jucarii pentru cel mic sunt cele ce favorizeaza coordonarea motorie, dezvoltarea simturilor si orientarea in spatiu.

Materialul din care jucariile sunt facute este de asemenea essential. Se recomanda tinerilor parinti utilizarea de jucarii ce incorporeaza culori, sunete si lumini.

De exemplu, parintii pot opta pentru un carusel musical pentru patut, care il va linisti si amuza pe cel mic, in acelasi timp, fara a reprezenta un risc pentru acesta. Jucariile sunatoare, cele agatatoare pentru patut, dar si jucariile din plus pot reprezenta obiecte perfecte pentru copilul mai mic de doi ani.

Primul an de viata este perioada in care copilul tinde sa exploreze totul, cat de mult posibil. De aceea, el are nevoie sa vada, sa auda si sa atinga obiecte. Jucariile zornaitoare, cele din plastic ce produc sunete, precum si jucariile muzicale sau cele plutitoare pentru baie vor fi adorate de cel mic.

 

Jucariile muzicale


Desigur, primul an de viata poate parea cea mai dificila perioada in ceea ce priveste stabilirea celor mai potrivite jucarii pentru copil. In aceasta perioada, copilul nu dispune de mobilitate, ceea ce inseamna ca putine jucarii pot fi intr-adevar folositoare.

Specialistii recomanda cele mai potrivite jucarii pentru cei mici ca fiind jucariile de agatat deasupra patului.

Aceste jucarii pot fi achizitionate in diferite modele si culori. Pot include melodii diferite, care sunt de fapt foarte apreciate de mamici atunci cand vine ora de culcare, fiind linistitoare pentru cel mic.

 

Jucariile de plus


 Ursuletul de plus este cu siguranta una dintre cele mai populare jucarii din lume. Fara indoiala, fiecare dintre noi a primit un ursulet de plus, macar o data.

In cele mai multe cazuri, ursuletul de plus este prima jucarie pe care bebelusul o primeste. O astfel de jucarie poate fi oferita celui mic inca de la varsta de 2 luni.

Jucariile de plus sunt in general potrivite pentru primul an de viata, fiind simplu de curatat si inofensive pentu cel mic. Totusi, parintii trebuie sa fie atenti cand achizitioneaza un astfel de produs, trebuind sa aiba grija si la intretinerea sa.

Jucaria de plus poate ajunge sa fie foarte indragita de cel mic, care va dori sa doarma cu “prietenul” sau preferat. De aceea, aceste jucarii trebuiesc spalate corespunzator, ori de cate ori este nevoie. Este recomandata scoaterea jucariei din patutul copilului atunci cand acesta doarme, in primul an de viata.

Mingea transparenta sau mingea umpluta cu apa poate face deliciul celor mici. Este recomandata cand bebelusul incepe sa mearga de-a busilea. Va fi cu siguranta incantat sa urmeze mingea prin toata casa.

De fapt, pe masura ce copilul creste, diversificarea jucariilor si concentrarea pe jocul prin care copilul poate invata devine foarte importanta pentru cel mic.  Desigur, jucariile achizitionate de parinti trebuiesc adaptate nevoilor celui mic, care este in continua crestere si dezvoltare, precum si in continua nevoie de cunoastere.