Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Prescolarii au nevoie de carti, care fac parte din dezvoltarea lor armonioasa. Desi multe carti sunt recomandate micutilor inaintea inceperii scolii, nu toate lecturile sunt esentiale sau folositoare celor mici.

Cum sa cumperi o carte pentru micutul tau?

Aceasta intrebare este cu siguranta una comuna printre parinti. Achizitionarea unei carti noi trebuie sa aiba in vedere cateva criterii. Este important ca micutul tau sa dezvolte placerea pentru citit si dragostea de carte de la o varsta frageda.

Aceasta il va ajuta cu siguranta pe cel mic sa indrageasca lectura pe tot restul vietii, care are un rol deosebit asupra dezvoltarii sale.

Cum aleg cartea potrivita?

Ia in considerare urmatorii factori atunci cand alegi o carte pentru micutul tau si poti fi sigura ca ai facut alegerea potrivita.

1. Varsta celui mic

Alege intotdeauna carti recomandate varstei micutului tau. In multe librarii exista rafturi special dedicate varstei prescolare. Tine cont de interesele copilului tau atunci cand alegi o carte.

Fiecare copil este unic asa ca micutul tau va avea anumite preferinte in materie de citit. Cu siguranta cel mic va fi interest sa citeasca o carte a carei subiect il atrage. Copii pot fi chiar fascinati de anumite povesti si este bine sa sustii pasiunea micutului tau.

2. Cartile cu ilustratii

In perioada prescolara cei mici sunt inca fascinati de cartile cu ilustratii. Culorile si imaginile ii atrag si desigur nu sunt foarte capturati de povesti intregi ce nu au decat pagini interminabile de scris. Cel mai probabil micutul tau a refuzat deja cateva carti doar pentru ca nu aveau nici o imagine.

Micutii inca nu stapanesc literele prea bine in aceasta perioada. Desigur, ei nu pot citi si imaginile sunt singurul mod in care se pot bucura intr-adevar de o carte.

3. Cartile simple si poeziile

Desi micutul are un vocabular suficient de bogat in aceasta perioada, numarul cuvintelor pe care le cunoaste este totusi limitat. Cel mic are nevoie de carti ce folosesc un limbaj cat mai usor cu putinta. Cuvintele grele sau povestile prea complicate cu siguranta il vor plictisi pe micutul tau.

Pe de alta parte, cartiile de poezii sunt mai usor de citit si de retinut. Cei mici pot chiar invata o poezie pe de rost daca li se citeste de mai multe ori. Copii adora rimele si orice le trezeste curiozitatea.

Copiii sunt extrem de curiosi. Cei mici incearca sa invete cat mai multe lucruri si vor pune foarte multe intrebari. Din carti copii descopera o serie de lucruri noi, dar aceastea au si rolul de a ii ajuta pe cei mici sa descopere o lume noua.

Povestile il vor ajuta pe cel mic sa se relaxeze si il vor invata o serie de lucruri. Ce este binele si raul, cum trebuie sa se poarte, care sunt bunele maniere si o serie de alte lectii de viata sunt invatate de cei mici din carti.

Alege cele mai potrivite carti pentru micutul tau si lasa-l sa descopere cat mai multe pe cont propriu.

Tu cum alegi cartile cele mai potrivite pentru micutul tau?