Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-5 Ani)-Click Aici

Toti parintii stiu ca sportul este important pentru micutii lor. Este bine stiut faptul ca practicarea unui sport are foarte multe beneficii asupra celui mic. Multi specialisti sunt de acord ca activitatea fizica inceputa la o varsta frageda stimuleaza cresterea armonioasa. Mai mult decat atat, sportul intareste musculatura celui mic si il ajuta sa evite riscul obezitatii.

 

Desigur, alegerea unui sport este un lucru deosebit de important pentru toti micutii, iar parintii trebuie sa ii ajute sa faca aceasta alegere depinzand de preferintele celui mic.

 

Nu este neaparat sa il inscrii pe micutul tau la un club sportiv sau sa il sustii sa practice un sport de performanta. Este suficient sa il ajuti pe cel mic sa indrageasca miscarea. Nu uita ca micutul poate face miscare si prin intermediul jocului.

 

Jocul il va face sa adore activitatea fizica si pana la urma poate micutul tau se va indragosti de un anumit sport. Ajuta-l pe micutul tau sa fie mai deschis catre miscarea fizica si prin intermediul jucariilor pe care le achizitionezi pentru el. Opteaza pentru jucarii ce ii stimuleaza interesul pentru miscare sau sport in general.

 

Spre exemplu un set precum Shootout Basketball va fi indragit de catre cel mic pentru ca este deosebit de distractiv. In acelasi timp, jocul ii dezvolta spiritul competitiv si abilitatile logice. Dar, mai mult decat atat, micutul poate ajunge sa indrageasca basketul. Desigur, dupa ce se va juca de cateva ori folosind acest set, cel mic va deveni curios sa practice un astfel de sport in realitate. O serie de jocuri pot stimula interesul celui mic pentru sport. 

 

Sportul, indiferent de ceea ce micutul decide sa practice inseamna obtinerea unui serii de beneficii. Cele mai importante astfel de beneficii includ:

  • Dezvoltarea unui comportament mai responsabil;
  • Un grad scazut de risc al imbolnavirii;
  • Un risc scazut de diagnosticare cu boli severe ca adult;
  • Reducerea riscului unui stil de viata sedentar;
  • Dezvoltarea spiritului de echipa si a spiritului competitiv.

Cei mici vor invata sa fie mai ascultatori si mai disciplinati atunci cand practica un sport. Ei pot invata sa fie rabdatori, sa ii respecte pe cei din jur si sa asculte de sarcinile primite de la un adult.

 

Sportul il ajuta pe micutul tau sa se descurce mai usor in situatii neprevazute si sa se adapteze cu usurinta. Ambitia si munca catre indeplinirea unui scop sunt lucruri cu care cel mic intra in contact tot datorita sportului.

 

Practicarea unui sport, sau pur si simplu miscarea, sunt recomandate micutilor de toate varstele. Exercitiile fizice regulate favorizeaza dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a celui mic. Rolul principal al sportului in viata celui mic este de a il ajuta sa creasca mare si sanatos.

 

Totusi, si sanatatea emotionala a celui mic poate fi stimulata de practicarea unui sport. Unii specialisti spun ca sportul combate stresul si stimuleaza buna dispozitie a copilului. In acelasi timp, sportul stimuleaza interactiunea sociala si imbunatateste performantele celui mic.

 

Este important ca micutii sa practice un sport sau o activitate fizica regulat pentru a beneficia de toate efectele pozitive pe care sportul le are asupra dezvoltarii lor.