Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-5 Ani)-Click Aici

Luna decembrie incepe pentru cei mici cu o sarbatoare foarte frumoasa. Mos Nicolae, la fel ca Mos Craciun, aduce cadouri deosebite micutilor care au fost cuminti tot anul.

Mos Nicolae aduce dulciuri si jucarii copilasilor care au fost cuminti, dar si copii rai primesc ceva: nuieluse. In seara minunata cand Mos Nicolae vine, fiecare copil isi pregateste cizmulitele in speranta ca Mosul le va lasa un cadou si in acest an.

Povestea lui Mos Nicolae spune ca in seara de 5 decembrie Mosul vede copilasii care dorm si sunt cuminti.

Pe la acesti copii, Mosul trece in fiecare an si le lasa dulciuri si daruri. Micutii neascultatori vor gasi doar o nuielusa in ghetutele lor. In fiecare an, Mos Nicolae este sarbatorit cu o serie de cadouri frumoase.

Mosul nu este niciodata vazut de micuti, spre deosebire de Mos Craciun care ii intalneste pe micuti in fiecare an.

Daca micutul tau nu stie povestea lui Mos Nicolae, ai grija sa i-o spui cat mai repede. Aceasta legenda este una dintre cele mai impresionate povesti ale sarbatorii de iarna. Se spune ca Sfantul Nicolae s-a nascut intr-o familie bogata, insa parintii sai au murit datorita unei epidemii cumplite.

De la acel moment nefericit, Nicolae si-a dedicat tot restul vietii si toata averea sa pentru a ii ajuta pe nevoiasi. Datorita credintei lui, St Nicolae a fost intemnitat in perioada Imperiului Roman, murind pe ziua de 6 decembrie. O serie de alte legende sunt legate de viata Sfantului Nicolae.

Legatura dintre Sfantul Nicolae si cei mici este data de inclinatia acestuia de a ii ocrotii pe micuti. Minunile pe care Sfantul Nicolae le-a savarsit includ salvarea multor copii.

O legenda spune ca Sfantul Nicolae a venit intr-o noapte la geamul fiicelor unui om ce isi pierduse toata averea si le-a aruncat trei saci de aur, pentru ca acestea sa aiba zestere si sa se poate casatori. De aici si povestea ca Mosul urmareste copii cuminti si le lasa cadouri in ghete.

Legenda merge mai departe si spune ce Mos Nicolae a fost vazut de tatal fetelor in timp ce le lasa cadourile pe hornul casei. De aici vine si obiceiul de a agata sosete de semineu pentru ca Mosul sa lase darurile in ele tuturor copiilor.

Nuielusa pe care Mosul o lasa in mod traditional celor mici este de mar. Daca ea este pusa in apa, nuielusa infloreste pana la Craciun. In zilele noastre, toti micutii primesc cadou o nuielusa frumos colorata si impodobita de Sfantul Nicolae.

Desigur, micutii primesc si multe jucarii frumoase, care fac cu siguranta aceasta sarbatoare si mai deosebita.

Pentru copii, decembrie este luna cadourilor si a sarbatorii, a povestilor frumoase si a prajiturilor delicioase, dar si a mirosului de cozonac si portocale.

Toti copii il asteapta cu nerabdare pe Mos Nicolae, care in traditia romaneasca apare pe cal alb, semnificand zapada, dar care nu este vazut niciodata de cei mici.

Ai grija ca micutul tau sa isi pregateasca cizmele din timp pentru venirea lui Mos Nicolae si nu uita sa ii pregatesti un cadou deosebit!