Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Vara este deja aici, deci acest lucru inseamna ca vine si concediul si o sa mergeti in vacanta. Orice calatorie alaturi de copil inseamna pentru majoritatea mamelor multe batai de cap. Uneori concediul se transforma intr-un cosmar chiar si pentru cele mai experimentate si strategice mamici. Inainte de orice concediu, trebuie sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie pentru copilul tau, ca nu uiti niciun obiect vital acasa si sa te asiguri ca ai cumparat tot ce iti trebuie de la farmacie. Cele mai des intalnite situatii in concediu sunt avioane sau trenuri anulate, plansetele copilului, febra, imbolnavirea celui mic sau vremurile ploioase.


Desigur, nu trebuie sa te uiti doar la partea urata. Vara la mare, cu copilul, este un moment de bucurie si de relaxare. Cel mai important este insa sa respecti anumite reguli. Aceste reguli nu trebuie sa le privesti ca pe o limitare sau ca pe o piedica pusa in fata vacantei tale si a familiei. Trebuie sa te gandesti ca ele sunt facute pentru siguranta copilului tau.


Cand esti la plaja, trebuie sa fii foarte atenta la copil, chiar daca se joaca in nisip sau este in apa. O fractiune de secunda de neatentie, poate fi vitala pentru copilul tau mai ales daca este in apa. Daca micutul tau are mai putin de 5-6 ani, el trebuie sa fie tot timpul sub supravegherea unui adult, fara nici un fel de exceptie. Incearca sa nu te lasi absorbita de alte activitati, cum ar fi cititul unei carti sau vorbitul la telefon.


Cel mai sigur pentru copilul tau este sa alegi o plaja amenajata corespunzator. In acest fel, locul ales va fi lipsit de pericole pentru copilul tau. Pe langa apa limpede si nisipul curat, cu siguranta plaja va fi pazita de o echipa de salvamari care sunt pregatiti sa intervina in de caz de nevoie. O plaja care nu este amenajata corespunzator si este mai salbatica si izolata de multime, va fi un risc mai ridicat pentru copilul tau.


Invata-l pe cel mic sa inoate. Multe persoane sustin ca un copil care are varsta peste 4 ani poate invata mult mai repede sa inoate. Pe langa acest fapt, inotul este o activitate fizica foarte sanatoasa dar si relaxanta. Faptul ca puiutul tau este inca mic constituie chiar un avantaj, deoarece cei mici prind usor tehnicile si sunt mult mai receptivi. In tot acest interval, este important ca cel mic sa fie sub atenta voastra supraveghere.


Totusi, pana ca cel mic sa invete sa inoate, el poate fi ajutat de anumite obiecte ajutatoare, cum ar fi pernele gonflabile, colacul, saltelele si alte echipamente de acest fel. Ele sunt utile deoarece il ajuta pe cel mic sa ramana la suprafata apei. Insa, chiar si asa trebuie sa fii atenta deoarece au si ele un grad de risc destul de ridicat. Aceste echipamente sunt usor de purtat de curenti in larg. Daca copilul tau nu ii poate controla deplasarea, este important sa stai cu ochii pe cel mic si sa nu il lasi sa se indeparteze de la mal.


Acestea sunt doar cateva din regulile pe care trebuie sa le ai in vedere cand esti cu copilul tau la mare. Este indicat ca inainte de a merge la mare alaturi de cel mic sa te documentezi si sa te asiguri ca totul este in regula.