Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Vara este anotimpul in care copii se pot juca prin orice coltisor fin al ierbii sau al nisipului. Ei se pot bucura de vremea calda si insorita pe care sezonul de vara o ofera. Tu ca parinte nu poti decat sa te bucuri privindu-l pe micutul tau cum se joaca si de ce nu, chiar sa te alaturi activitatilor sale in aer liber. Balaceli in apa, tavaliri prin nisipul fierbinte sau prin iarba proaspata, catarati in copaci sau drumetii pe munte, sunt doar cateva dintre activitatile pe care micutul tau le poate savura.


Insa, chiar daca pare distractiv, tu ca parinte nu trebuie sa uiti si de pericolele care il pandesc pe micutul tau cand intra in contact cu natura. Cel mic intra in acelasi timp in contact cu multi paraziti, insecte sau animale marine. Acestea pot fi uneori chiar pericole. Mai jos vom enumera cateva dintre pericolele pe timp de vara pentru copilul tau:


Pisici de mare


Aceste pisici de mare pot pune in mare pericol sanatatea copilului tau, daca nu este atenta. Coada acestui animal marin, este presarata cu tepi care contin venin. Uneori acest venin poate fi chiar fatal pentru om. Partea buna este ca pisicile de mare sunt pasnice si nu ataca omul, doar in cazul in care sunt atacate sau in cazul in care din greseala calci pe ele. Simptomele intepaturii pisicii de mare includ sangerari locale, dureri ascutite, varsaturi, paralizie, frisoane sau chiar deces. Cel din urma fiind doar in cazuri extreme. In cazul unei intepaturi nefericite a copilului tau, suna imediat la salvare. Pana cand medicii ajung, introdu zona afectata in apa calda si incearca sa indepartezi tepii. In caz de sangerare, pune presiune pe rana.


Albine


Albinele sunt insecte care pot fi considerate chiar benefice. Ele produc mierea pe care multi dintre noi, copii sau adulti, o adora atat de mult si care este o importanta sursa de sanatate pentru organismul nostru. Insa, o intepatura de albina poate fi periculoasa, mai ales in cazul in care copilul tau este alergic la insecte. In lipsa aceste alergii, intepeturile albinelor sunt mai degraba incomode si suparatoare. Simptomele intepaturii sunt inflamarea zonei afectate si dureri ascutite. Este bine sa scoti imediat acul albinei din piele. Cu cat acul ramane mai mult in zona afectata cu atat creste si severitatea simptomelor. Imediat dupa intepatura, trebuie sa cureti zona cu apa calda si sapun. Optional, poti aplica un cub de gheata pe zona inflamata.


Paianjenii, capusele ori tantarii, pot fi alte insecte periculoase pentru cel mic vara. Desigur, tantarii sunt peste tot si cel mic poate suferii de astfel de intepaturi de tantar la fiecare iesire in natura. O serie de produse il pot proteja pe puiutul tau, pentru a fi sigura ca veti petrece perfect fiecare moment in afara casei. Fii atenta la orice simptome pe care puiutul tau le are atunci cand va intoarceti in casa. De asemenea, fi atenta la urme sau semne ale muscaturii de insecta pe pielea lui si asigura-te ca puiutul tau este in siguranta.