Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Sa devi parinte este un lucru la care foarte multa lume viseaza si este considerata a fi cea mai mare fericire a vietii. Insa, bucuria si fericirea vin la pachet si cu anumite responsabilitati si precautii. Unul dintre aceste lucruri este alaptarea. Alaptarea poate fi o experienta minunata pe care o traiesti tu ca mama dupa ce aduci pe lume un copil.

Unele mamici considera aceasta experienta a fi una dificila si provocatoare, dar sa nu uitam ce beneficii poate aduce alaptatul pentru sanatatea copilului tau dar si a ta. Cand te gandesti ce bine ii poti face copilului, uiti imediat de greutatile pe care le poti intampina. Inainte sa alaptezi este bine sa te interesezi despre o multime de lucruri si informatii legate de acest nou lucru pe care urmezi sa il faci. Te poti informa de la medicul tau. Odata ce ai acces la aceste informatii pretioase o sa iti fie mult mai usor sa alaptezi.


Schimbarile pe care sanii tai ar urma sa le aiba


Trebuie sa stii ca pe masura ce te apropii de nastere sau chiar de alaptat, sanii tai vor fi mult mai sensibili si se vor mari. Este posibil ca atunci cand bebele tau va fi la alaptat, sa simti dureri provocate de supt. Alte probleme pe care le poti intampina sunt cele specifice alaptarii, de exemplu mastita, angorjarea sanilor sau blocarea canalelor galactofore. Totusi nu este nimic de ingrijorat deorece totul este tratabil iar bebelusul tau nu va fi privat de laptele matern.


Alaptarea provoaca foame


Alaptarea provoaca foame. Este bine de stiut pentru a nu te ingrijora daca iti este foame tot timpul. Nu doar ca iti este foame, dar alaptatul arde aproximativ 500 de calorii pe zi. Specialistii spun ca alaptatul este o metoda eficienta de a slabi. De fapt, din aceasta cauza iti este mai tot timpul foame, deoarece odata cu arderea caloriilor, organismul tau cere mancare. Dar trebuie sa ai grija, sa nu mananci irational. Incearca sa optezi pentru alimentele care sunt permise in alaptat, adica mai mult alimente sanatoase, cu aport mic de calorii cum ar fi branzeturi, fructe, legume, iaurturi si multe altele. Trebuie sa ai grija sa te mentii tot timpul hidratata, asa ca asigura-te ca bei destula apa.


Laptele matern este principala hrana a copilului


Trebuie sa fii constienta ca laptele matern este o sursa esentiala de hrana pentru dezvoltarea si cresterea copilului tau. Laptele matern are o compozitie unica pe care nici un lapte care se afla in magazin nu o are. Printre acesti compusi se enumera anticorpii. Acesti anticorpi pot proteja organismul bebelusului tau de boli grave precum astmul, infectii, cancer, boli cardiovasculare, diabet zaharat sau sindromul mortii subite infantile.


Alaptatul poate fi dificil


Poti intalni un grad de dificultate mai ridicat de obicei la primele alaptari. Nu vei sti cum sa tii copilul la san sau pana iti vei creea comfortul necesar in timpul alaptarii. Nu trebuie sa te alarmezi, dupa exersare si repetitie continua, te vei acomoda si vei reusi sa alaptezi mai usor copilul.