Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Odata cu venirea primaverii, pe langa astenie incep sa apara si alergiile de primavara, atat la copii cat si la adulti. Alergiile isi manifesta simptomele odata cu timpul prelungit pe care micutul il petrece in mediul exterior. Cand primavara incepe sa isi faca simtita prezenta, vegetatia infloreste, iar polenul se ridica in aer si irita caile respiratorii, impreuna cu alte substante alergene, cum ar fi acarienii raspanditi peste tot sau praful. Acest disconfort produs de alergii afecteaza in mod special copiii, adultii tineri dar si adolescentii. Daca observi ca micutul tau incepe sa manifeste astfel de simptome, trebuie sa aplici masurile de prevenire iar tratamentul devine cat se poate de necesar odata cu instalarea primaverii.


Alergiile sunt reactii imune exagerate ale organismului in contact cu anumite substante din mediu. Predispozitia micutilor spre aceasta sensibilitate se mosteneste in mod special pe cale ereditara, dar odata cu inaintarea in varsta, ea dispare. Cele mai cunoscute simptome ale alegiilor de primavara sunt: nasul infundat, tusea, ochii rosii, aparitia unor pete rosii pe piele, stranutul, lacrimarea si senzatia de sufocare.


Care sunt metodele de prevenire?


Este bine sa te documentezi inainte de venirea sezonului primaverii si sa gasesti cateva metode care iti pot tine prichindelul departe de probleme. Una din cele mai cunoscute activitati ale copiilor in sezonul cald este sa culeaga floricele. Prin aceasta activitate particulele minuscule de polen se lipesc de hainute si de palme iar prin urmare, ele poate avea reactii adverse. Cel mai important este ca cel mic sa se spele pe maini imediat ce vine de afara si sa isi schimbe vestimentatia. Desigur, poti incerca sa il descurajezi sa mai culega flori, pana polenul dispare si nu mai poate sa ii faca rau.


In timpul sezonului alergiilor, inainte de culcare, micutul tau trebuie sa faca baie, fara exceptie. Trebuie sa stii ca atunci cand el se culca fara sa faca dus, polenul poate ajunge pe suprafata pernei si sa ii provoace mancarimi in zona ochilor sau alte simptome care se pot manifesta in dimineata urmatoare. O alta distractie a micutilor este sa se rostogoleasca sau sa se aseze in iarba. Din pacate, copii alergici se pot alege cu iritatii severe odata ce intra in contact cu iarba.
Este important sa stii momentul-cheie al circulatiei polenului in atmosfera. Deobicei, acest moment-cheie este dimineata. Atunci se gaseste cea mai mare concentratie de polen in atmosfera, circa 3000 de graunte de polen. O concentratie destul de mare, avand in vedere ca o criza de alergie poate fi provocata de doar 20 de graunte/metru cub de aer. In zona montana, dupa o ploaie indelungata, concentratia de polen poate creste alarmant.


Tratamentul alergiilor de primavara


Piata farmaceutica este plina de medicamente antihistaminice pentru micuti, un tratament specific pentru alergiile de primavara. Odata administate, simptomele alergiei se reduc. Totusi, este important sa consultati un medic pentru alegerea medicamentatiei potrivite. Alte forme de tratament sunt irigatia nazala care ajuta la eliberarea cailor respiratorii, unguentele speciale, dar si cortizonul. In lupta cu iritatiile din zona ochiilor, picaturile pot fi de ajutor.