Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

In ziua de astazi, problemele digestive sunt cat se poate de intalnite la cei mici. Astfel de probleme pot fi cauzate de o dieta bogata in grasimi, lipsita de fibre si de lipsa unei rutine zilnice de mers la toaleta. Specialistii spun ca una dintre cele mai comune probleme digestive la micuti este constipatia. Nu trebuie sa intri in panica sau sa apelezi imediat la medicamente pentru a il scapa pe micut de constipatie. Exista cateva modalitati care stau la indemana oricarui parinte. Trebuie doar sa te documentezi si sa stabilesti o dieta corespunzatoare si o rutina zilnica de mers la toaleta. Mai jos vei gasi cateva modalitati care te vor ajuta sa reglezi tranzitul instestinal al micutului in mod natural:


Consum zilnic de legume si fructe


Cu siguranta, nu exista niciun prichindel care sa nu faca mofturi la mancare si sa nu refuze sa manance anumite produse. Nu trebuie sa te dai batuta si sa cedezi la refuzul copilului, mai ales cand este vorba de morcov, broccoli sau un alt aliment esential pentru el. Majoritatea parintilor gresesc atunci cand decid sa inlocuiasca legumele si fructele pe care prichindelul le refuza cu alimente care contin foarte putine fiibre, cum ar fi pastele sau painea, in misiunea de a asigura puiutului necesarul nutritional zilnic. Este recomandat sa insisti si sa gasesti alternative sanatoase care il vor ajuta pe micut sa isi regleze tranzitul intestinal. O recomandare este sa optezi pentru combinatii de legume care sa ii fie pe gustul sau ori pentru fructe uscate.


Alimentatie bogata in fibre si variata


Odata ce ai inceput sa ii diversifici alimentatia copilului, ai grija sa introduci treptat portii mici de alimente care sunt bogate in fibre. In acest fel, vei reusi sa ii ajuti tranzitul intestinal. Printre aceste alimente se pot regasti cereale integrale, legume si fructe. Trebuie sa stii ca bebelusul hranit cu biberonul este mai predispus la constipatie in comparatie cu cel care este alaptat la san. Evita sa ii dai micutului suplimente pe baza de fibre, deoarece va are nevoie de cantitati mici de fibre asimilate din surse naturale. Pe langa fructe si legume, meniul prichindelului trebuie sa fie alcatuit si din alte alimente care favorizeaza o digestie sanatoasa. Aceste alimente pot fi fasolea, carnea de porc, ovazul, alunele, nucile, popcornul, mazarea si orzul. Ai grija la ce alimente sunt recomandate copiilor mai mici de 4 ani, deoarece exista riscul de inecare cu acestea.


Rutina zilnica de stat pe toaleta sau olita


Prichindeii nu stiu ca trebuie sa isi creeze o rutina zilnica de mers la toaleta, iar ei au tendinta de a amana cat mai mult acest moment, mai ales daca le vine sa faca atunci cand sunt in mijlocul unui joc. Amanarea lipsei mari favorizeaza constipatia si este un obicei nociv. Din acest motiv, trebuie sa intervii si sa ii stabilesti o rutina de mers la toaleta. Incearca sa il pui pe toaleta in fiecare zi cam la aceeasi ora, pana cand reuseste sa faca treaba mare. Odata cu trecerea timpului, organismul lui se va obisnui cu ora respectiva si va deveni o obisnuinta. Facand acest lucru, vei reusi sa combati constipatia bebelusului si sa ii creezi o rutina zilnica de mers la baie.