Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici


Dupa implinirea varstei de 1 an copilul incepe sa inteleaga ca este o persoana diferita si separata de parintii sai.

La aceasta varsta copilul cunoaste majoritatea cuvintelor folosite in vorbirea uzuala, insa inca nu reuseste sa inteleaga conceptele abstracte.

Tot de la varsta de 1-2 ani, copilul incepe sa devina cat se poate de curios. Lumea din jurul sau, jucariile si persoanele ce il inconjoara sunt cat se poate de fascinante pentru cel mic.

Inca, copilul depinde de parinti si despartirea de mama, cand aceasta se intoarce la lucru, este cat se poate de dificila.


La varsta de 1-2 ani copilul prefera sa se joace cu adultii sau chiar singur. Desi se poate arata interesat de ceea ce fac alti copii, va prefera sa se joace singur.

telefon jucarieAcum pentru cel mic va fi extrem de dificil sa imparta jucariile sale, tocmai de aceea copilul prefera sa se se joace mai mult singur.

Cel mic va tinde sa isi imite parintii in orice actiune. Daca mama sau tata vorbesc mult la telefon, cel mic va mima aceasta actiune in joc.

Copilul va dori sa se imbrace sau sa manance singur, deoarece va incerca sa imite. Copilul la 1-2 ani invata foarte mult prin imitatie. Abilitatiile lui de a isi insusi diverse lucruri vor creste.


O serie de schimbari apar in aceasta perioada la nivel cognitiv, lingvistic, dar si la nivel emotional. Tocmai de aceea specialistii numesc aceasta perioada tranzitia de la prima copilarie la stadiul de copil mic.

Acum, abilitatea micutului de a gandi si de a invata creste. Cel mic chiar incepe sa isi aminteasca anumite lucruri, evenimente sau actiuni.

 

Creativitatea se dezvolta, precum si limbajul.
Din punct de vedere emotional copilul ramane atasat de parinti si de cei dragi, devenind tot mai nelinistit cand persoana de care se ataseaza cel mai mult, de regula mama, nu este in preajma. Totusi, copilul va arata acum si un grad de independenta.

Cel mic vrea sa faca cat mai multe lucruri de unul singur si devine fascinat de abilitatea lui de a face anumite lucruri fara nici un fel de ajutor.


Parintii pot contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului in varsta de 1-2 ani. In primul rand, parintii trebuie sa inteleaga ca micutul lor are anumite nevoi, la fel si dorinte. Copilul trebuie sa exploreze totul in jurul sau pentru a invata.

Cel mic este curios, de aceea parintii sunt sfatuiti sa ii explice cat mai mult din lumea inconjuratoare. Chiar daca poate parea obositor ca fiecare obiect simplu sa ii fie explicat celui mic, copilul trebuie sa invete.


Totul in jurul sau este nou pentru cel mic, de aceea copilul trebuie sa fie sustinut in incercarea sa de a explora lucruri noi. Cel mic se poate chiar simti coplesit de multitudinea de lucruri pe care nu le cunoaste.

Relaxarea si odihna copilului, intr-un mediu placut, este esentiala in acest context. Copilul trebuie sa creasca intr-un mediu in care se simte sigur si fericit, iar parintii trebuie sa ii inspire celui mic siguranta si suport permanent.